MONACO MONTE CARLO, WORLD CUP FINAL

Imorse tog vi tåget till Monaco för att spendera dagen där. Det ligger ca 25 minuter ifrån Nice så det var riktigt smidigt att ta sig dit. 
 
Mina skavisar gjorde att takten var saktare än Greta 103 år men det gick bra. Vi gick runt hamnen, till stranden och åt pizza med drinkar och öl. Efter det gick vi till shoppinggatan och drömde att alla fina väskor skulle bli mina. Så klart gick vi förbi Monte Carlo Casino, Adam mer imponerad än mig men ack så häftigt det var! Och alla fina bilar, dem kan man också fortsätta drömma om. 
 
Efter ett pars timmar prommenad med blod svett och tårar (bokstavligen) så hittade vi ett utomhus bad med swimmingpool mitt i hamnen. Där låg vi på solstolar ett par timmar innan vi gick upp till en utkiksplatts för att sedan åka hemåt!
 
Monaco får 4 av 5 drinkar. Kan tänka mig att det är ganska jobbigt att bo där (om man bor högt upp) med tanke på att allt är byggt på höjden. Å andra sidan verkar de flesta där ha råd med egen chaufför.
 
Efter Monaco tog vi en snabbdush, åt lite chips och godis innan vi traskade mot middag och fotboll i gamla stan. Vilken härlig stämning det var där! Nu har vi firat med fransmännen i cirka en timme. Ett jubel hördes (och hörs fortfarande) över hela staden när slutsignalen ljöd och det var klart att Frankrike hade gått till final.
 
På vägen hem gick vi strandpromenaden för att kolla in alla som firade. Folk sprang ned i havet, dansade & sjöng, viftade med den franska flaggan och eufori är ett ord som kan användas för många här. När vi kom upp till torget och dess fontän var den fylld av hundratals människor, många stod i och på fontänen, resten stod runt om den och sjöng ikapp. Det var dock någon som drog av en smällare mitt i folkmassan, jag var inte den enda som blev rädd då de flesta började springa från platsen. Då tyckte jag och adam att det fick räcka så vi gick hemåt. Två minuter senare möter vi en bil där däcken tjuter i en sväng med en hastighet av kanske 50, men 5 passagerare + en fripassagerare som hänger utanpå bilen, över huv och vindruta och håller i sig på sidorna. Man kan lugnt säga att Nice förvändlades till något annat efter vinsten. Just nu ligger vi på rummet och hör tutor/vuvuzelas från supportrar, biltutor och ambulanser/poliser som åker skyttetrafik. 
 
Nu ska vi spela kort och sedan sova. Imorgon skall det eventuellt regna här och då kan det hända att vi åker till Cannes igen då det verkar ska bli finare där.
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Puss
Allmänt, Resa | F1, Frankrike, Monaco, Monte-Carlo, Nice, france, frenchriviera, riviera, trainline | |
Upp