NEW YORK RANGERS

Igårkväll var vi på en hockeymatch i Madison Square Garden, New York Rangers vs Pittsburgh Penguins. Det var en händelserik match där det fortfarande stod 3-3 efter förlängning, det blev således straffar vilket jag tycker är ganska publikvänligt och roligt att titta på =). Vi hade bra platser nästan längst upp som resulterade i höjdskräck, haha. Rekomenderar alla som har möjlighet att gå på något sportevenemang att göra det när man är här, och självklart att dricka öl ur plastmugg (eller cola som mig) tillsammans med en saltkringa.

Efter matchen var vi återigen ganska trötta, vi hade trots allt varit ute och gått sedan klockan nio och kommit upp i 2 mil. Så vi började gå hemåt för att hitta ett halvrisigt hamburgerhak längs vägen på vår gata, 40th st. Med en stark och genuin amerikansk anda serverade dem GUDOMLIGA burgare som jag kommer drömma om i fortsättningen. 
Var hemma ganska precis 23:30 och sov..23:35, haha. 
Puss
Allmänt, Resa | | En kommentar |

FIRST NIGHT AND DAY

Hej från New York City!

Efter inställt flyg och förseningar igår var vi äntligen framme efter 25 timmars resande, typ. Vi var måttligt trötta när vi kom fram till hotellet men eftersom klockan var ca 19:30 lokal tid var det bara att ta på skorna igen och börja gå.
Vi gick direkt mot Times Square, och vilken känsla det var. Allt man sett på tv & film går inte att jämföra. Alla lampor och skärmar som lyser upp hela himlen, ljudet från bilar, musik och människor. Doften från vaniljmunkar, rostade sötmandlar och avgaser. Storstad. 
 
Vi tog en pizza på en Italiensk restaurang och sedan köpte vi sura remmar och somnade till en serie 21:30. Lagom.
 
Idag vaknade vi med andra ord pigga och fräscha. Vi tog en promenad till ett ställe som heter The Smith (som K & D tipsat oss om). Där åt vi frukost, Eggs Benedict och granola compott med grapefruitjuice och kaffe. Gillade verkligen det stället.
 
Efter frukosten började den riktiga promenaden. Om jag ska vara ärlig har jag inte full koll på vart vi varit idag. Men i alla fall på lite olika shoppinggator. Jag ska tillägga en viktig detalj, det har TOKREGNAT hela dagen, alltså verkligen regnat. Förmodligen mer än det regnar som mest i Amazonas. Helt sjukt har det varit. Så vi har varit blöta från topp till tå. Därför har jag mest (tråkigt nog) kollat ned i backen och inte hunnit lägga märke till vart man är riktigt. Men vi besökte i alla fall Grand Central Station, Macys, Bloomingdales, Zara, Apple flagship, Oliver Peoples och mycket mycket mer. 
Vi försökte verkligen vårt bästa trots regnet och vi har haft en superbra dag.
 
PUSS 
Allmänt, Resa | | Kommentera |

ON OUR WAY

Nu är vi äntligen på väg till NY!! Var så jäkla stressad igår när vi skulle packa. Jag älskar att resa men hatar att packa, jag får på riktigt ångest varje gång för att det känns som att jag glömt hälften. Till slut måste jag avbryta och göra något helt annat innan jag bryter ihop.
Vi fick inatt reda på att det flyg vi skulle åka med blev inställt och får åka med avgången efter, så nu dödar vi lite tid på en frukostbuffé i Sky City. Det gör inte så mycket, vi kommer fram två timmar senare till NY vilket inte är någon större förlust. Vet inte vad vi planerar ikväll, räknar med att vara på hotelet någon gång runt 17 lokal tid så sedan lär vi bara gå ut och kolla oss omkring innan det blir tid för middag. Räknar med att vara gansja trött då dagen blir sex timmar längre och vi klev upp 05 imorse. 
 
Nu ska jag gå på toaletten och sedan skall vi börja plocka ihop och röra oss mot gaten. Vi hörs när vi är framme. 
 
PUSS
Allmänt, Resa | | Kommentera |
Upp