MONDAY = HELICOPTERDAY

 Adam fick en helikopterresa i födelsedagspresent av hans mamma, syster och hennes sambo. Så imorse klev vi upp tidigt för att skynda oss downtown till 6E River Piers och Liberty Helicopter. Vi köade och förbredde oss där fram tills dess att det var vår tur att lyfta från marken. Och herregud vilken känsla, detta var absolut höjdpunkten på denna resa. Efter 9/11 får man inte flyga över city och husen, man följer istället en rutt som går över Hudson River mellan Brooklyn, NY och Jersey City, Hoboken osv. Men man såg mer än tillräckligt därifrån!! Vi fick också se Statue of Liberty från ett hyfsat nära håll, den var vacker men mycket mindre än vi trott faktiskt. Så jag skulle inte rekommendera någon att betala pengar för att åka med båt dit i syfte att kolla på den. Då tycker åtminstone jag att man gör av med onödiga pengar men framförallt tid man kan lägga på roligare saker. Lägg i så fall hellre pengarna på en helikopterresa och få den på köpet =). 
 
Efter flygturen kände jag mig lite skakis så jag försökte få i mig lite socker och vätska. Vi promenerade efter det genom Wall Street upp mot Soho för att kolla i ca 592958 olika skobutiker (när man lever med ett sneakersfan). Jag själv kollade på ungefär lika många handväskor så jag antar att det går jämt ut. Käkade lunch på KFC och kände mig som just en friterad kyckling när vi gick därifrån. Haha det är tur att vi går 2 mil om dagen här, annars hade jag nog kunnat rulla hem till Sverige.
 
När vi kände oss klara i Soho sneddade vi mot West för att gå till The Highline. Längs vägen gick vi förbi Union Square park, Chelsea, Meatpackingdistrict osv. Vi hamnade av en händelse på en restaurang/butik som heter Sugar Factory (ÄLSKAR SOCKER). Där kunde man plocka smågodis (vilket inte är alldeles för vanligt i USA) men också äta/dricka drinkar som alla såg så festliga ut med godis i. Skulle vilja gå tillbaka dit för att äta middag och pröva deras drinkar då vi inte hade tid för det denna gång.
 
---
 
 
Puss
Allmänt, Resa | |
Upp