911 MEMORIAL

Godmorgon från New York City, 07:52.

Igår köpte vi en enkel från Grand Central som tog oss downtown, mot Fulton st och Brooklyn bridge. Därifrån gick vi tio minuter innan vi kom fram till One world tradecenter och 9/11 Memorial Museum. Vi kollade först på dammarna utanför som är så vackra och gripande tycker jag, med alla namnen längs kanten och vatten som oenlighetsrinner. 
Vi köpte citypass så vi kan gå in på flera olika ställen, däribland 911 museum. 
 
Allting var väldigt fint och utförligt gjort. Dem hade ägodelar från offren inglasade, "missing"-annonserna som förmodligen hängde över hela stan var uppsatta överallt, blandat med videos, ljud och annan information. Det är så fruktansvärt det som hände, kan inte i närheten föreställa mig hur det måste ha varit den dagen.
 
När vi gick ned en trappa hamnade vi "under" vad som var Twin Towers. Där hade man bevarat de yttre väggarna som faktiskt höll under attacken. Man var tydligen rädd att den skulle brista och att river Hudson skulle svämma in och göra situationen än värre. 
Man har också behållit många fästen i marken, och så många delar och "bevis" från den dagen vilket skapar en väldigt stark känsla som berör väldigt mycket. Vissa saker hade jag otroligt svårt att lyssna och kolla på. Man kunde till exempel få veta mer om var och en av offrena vilket var fruktansvärt sorgligt. 
 
Motorcykeln i en av bilderna nedan hade en brandman köpt sommaren 2001, hans kollegor sa att det var ett stort misstag då den var i sämsta tänkbara skick, att den aldrig skulle kunna bli hel igen. Han avled i attacken innan han fick chansen att påbörja arbetet. Så i hans ära bestämde sig hans team att tillsammans med Honda renovera motorcykeln och göra den körbar. 
 
Det var även en guld/diamantring som hängde inglasad där. Den tillhörde en kvinna som var med om attacken 1993, hon köpte denna ring för att hon överlevde. Hon hade svårt att gå tillbaka till jobbet för att hon var rädd att det skulle hända igen, men hon älskade jobbet och tornen så mycket att hon gjorde det ändå. Hon överlevde inte attacken 2001 och man hittade hennes ring i rasmassorna den 24 december 2001. Tyckte detta var så himla sorgligt :(. 
 
Dem hade även tagit reda på en trappa som ledde ut från World Trade Center, där de människor som tog sig ut från tornen sprang ned. Den kallas "The survivors staircase", usch jag ryser när jag tänker på paniken som måste ha infunnit sig där. 
 
Kan av detta besök konstatera att jag lärt mig så mycket mer om denna händelse och har en bättre inblick i hur omfattande & enormt det faktiskt var. Även om det var påfrestande att se allt så var det väldigt intressant och nyttigt. Rekommenderar starkt alla som är här att besöka platsen, inte bara dammarna utanför utan även ta tiden att gå in på museumet.
Denna bild togs 16 minuter innan första planet flög in i ett av tornen.
Denna skylt stod utanför tornen.
Puss
Allmänt, Resa | |
Upp