I'LL WAIT BY THE CORNER

Vår sista kväll, efter en helt obeskrivligt bra vecka. Vi åkte tub downtown igen för att ta oss till den mytomspunna restaurangen The Corner. Vi var lite tidiga så vi kollade oss omkring i området som visade sig vara Little Italy där jag åt en glass som förrätt på ett ställe som legat precis där i över 115 år.. sjukt!! 
När klockan var strax innan 21 gick vi tillbaka till The Corner. Detta är alltså en restaurang som från utsidan ser ut som vilken sunkig kiosk/grillhak som helst. En liten träkub med glasfönster precis i hörnet av en byggnad. När man kommer in kan man beställa takeaway-mat från en lucka, men säger man att man har bokat bord blir man hänvisad genom en bakdörr och nedför en trappa. Då kommer man till en häftig och mysig stor lokal med lågt i tak där folk är glada och högljudda. Vi åt flera olika mexikanska tapasrätter som jag önskar jag kunde äta resten av livet, så gott!!!! Klämde i oss en efterätt och sedan började vi röra oss hemåt, på våran sista kväll i New York. Vi tog en liten omväg för att gå igenom Times Square en sista gång kvällstid och sedan gick vi hem för att spela kort (pensionär, jag vet) men inte ens det gick, Adam trodde att jag skämtade när jag inte svarade på tilltal efter 5 sekunder, jag hade då somnat =) haha. En väldigt bra kväll.
PUSS 
Allmänt, Resa | | Kommentera |

MONDAY = HELICOPTERDAY

 Adam fick en helikopterresa i födelsedagspresent av hans mamma, syster och hennes sambo. Så imorse klev vi upp tidigt för att skynda oss downtown till 6E River Piers och Liberty Helicopter. Vi köade och förbredde oss där fram tills dess att det var vår tur att lyfta från marken. Och herregud vilken känsla, detta var absolut höjdpunkten på denna resa. Efter 9/11 får man inte flyga över city och husen, man följer istället en rutt som går över Hudson River mellan Brooklyn, NY och Jersey City, Hoboken osv. Men man såg mer än tillräckligt därifrån!! Vi fick också se Statue of Liberty från ett hyfsat nära håll, den var vacker men mycket mindre än vi trott faktiskt. Så jag skulle inte rekommendera någon att betala pengar för att åka med båt dit i syfte att kolla på den. Då tycker åtminstone jag att man gör av med onödiga pengar men framförallt tid man kan lägga på roligare saker. Lägg i så fall hellre pengarna på en helikopterresa och få den på köpet =). 
 
Efter flygturen kände jag mig lite skakis så jag försökte få i mig lite socker och vätska. Vi promenerade efter det genom Wall Street upp mot Soho för att kolla i ca 592958 olika skobutiker (när man lever med ett sneakersfan). Jag själv kollade på ungefär lika många handväskor så jag antar att det går jämt ut. Käkade lunch på KFC och kände mig som just en friterad kyckling när vi gick därifrån. Haha det är tur att vi går 2 mil om dagen här, annars hade jag nog kunnat rulla hem till Sverige.
 
När vi kände oss klara i Soho sneddade vi mot West för att gå till The Highline. Längs vägen gick vi förbi Union Square park, Chelsea, Meatpackingdistrict osv. Vi hamnade av en händelse på en restaurang/butik som heter Sugar Factory (ÄLSKAR SOCKER). Där kunde man plocka smågodis (vilket inte är alldeles för vanligt i USA) men också äta/dricka drinkar som alla såg så festliga ut med godis i. Skulle vilja gå tillbaka dit för att äta middag och pröva deras drinkar då vi inte hade tid för det denna gång.
 
---
 
 
Puss
Allmänt, Resa | | Kommentera |

View with a view

Igår gjorde vi sååå mycket saker, det var en av de absolut bästa dagarna i hela mitt liv. Vi började dagen med att byta hotell, fem avenyer bort och tre gator ned till ett annat Hilton som är ännu trevligare än det första. Efter det tog vi en creamcheesebagel med lax och en kaffe samtidigt som vi promenerade till Empire State Building. Vi åkte 86 våningar upp för att gå ut på observationdecket och kolla på den underbart fantastiska utsikten över mer eller mindre hela Manhattan och NY. Jag har inte så bra koll på vilka alla byggnader är men det var en sån mäktig känsla där uppe. Man känner sig ganska odödlig på något sätt.
 
Efter den första utsiktsplatsen fortsatte vi mot Central Park. Där satte vi oss på höjden och åt kycklingspett från en matvagn. Solen sken och det var riktigt varmt. Runt omkring sprang människor i bar över och shorts, riktigt så varmt tyckte inte jag att det var, men nästan. Finns inte så mycket att säga om Central Park, lika bra som man förväntat sig och en mysig plats att slå sig ned på efter många timmars shopping. 
 
Vi gick sedan nedåt igen för att komma till Rockefeller center, vi åkte även upp där och fick ungefär samma utsikt som från Empire fast lite bättre ändå eftersom man såg mer av Central Park, samt att Empire från den höjden var otroligt vackert.
 
Promenerade sedan hemåt för att vila en liten stund innan vi gick till..... Buddakan!!! Samma restaurang som tjejerna i Sex and the City är på när Carrie ska gifta sig. Där var maten ljuuuvlig, miljön och servicen likaså! Efter maten höll vi båda på att dö av trötthet men vi påminde oss själva att vi kan vila när vi kommer hem. Så istället för att gå hem och sova gick vi en sväng till Times Square för att fota lite och kolla på alla lampor som verkligen gör en glad. Efter det åkte vi faktiskt upp i Empire State building IGEN. Vi ville se stan mörk med alla fina lampor och det var verkligen en vacker syn, så vi ångrade inte att vi inte gick hem och sov. Dagen var som sagt helt jävla fantastisk på ren svenska.
 
Nu får ni ursäkta att ni blir bildbombade.. <3
---
 
---
 
---
 
---
 
    Puss
 
 
Allmänt, Resa | | Kommentera |
Upp