DAG SEX

Dag sex och därmed näst sista dagen spenderade vi på bästa möjliga vis. Vi tog en båttaxi ut till en av öarna precis utanför. Den heter Palmizana och ligger 20 minuter utanför Hvar med båt, sen får man gå tvärs över ön (fem minuter) för att komma till viken och stranden. Herre min skapare vad vackert det var där, paradis!!!! Rekordmånga fina båtar på samma ställe och vattnet var så klart överallt att man kunde se bottnen även där det var som djupast. Det bästa av allt var att det till och med var sandstrand vilket det inte är på så jätte många ställen i Kroatien. Vi betalade för att ligga på solsängar och sedan gick vi på äventyr på klipporna. Vi gick förmodligen 1-2 kilometer. Längs hela vägen låg båtarna tätt och det var otroliga miljöer (som ni kan se på bilderna). Förstår inte hur man kan vänja sig vid detta, varje gång man kollar upp blir man lika förvånad över det man ser.
 
Vi tillbringade hela dagen där och tog samma båt hem runt 17. Vi kastade boll, solade, läste, lyssnade på musik, spelade kort, åt jävligt god lunch och bara hade det så himla bra hela dagen. Fem av fem! Rekomenderar starkt.
 
Sedan hängde vi vid poolen, åt pizza och glass, spelade mer kort osv. Efter det vilade vi och kollade lite film i vanlig ordning innan vi gick ut för middag. Idag valde vi en av de mer ''kroatiska'' fiskerestaurangerna. Lite lägre priser, lite äldre och mer slitna interiörer, charmigt på sitt egna lilla vis med fiskenät hängande från taket och omaka stolar och bord. Adam är inte helt kry ikväll, lite hängig. Så vi tog en promenad på smågatorna bakom torget. Men det var bara positivt då vi hittade en massa små urgulliga souvenirbutiker och restauranger vi inte visste om. Vi köpte några grejer och bestämde att vi skall äta middag där imorgon på våran sista kväll.
 
Nu ligger vi i sängen och båda ligger med halvstängda ögon, jäklar i min låda vad trötta vi är haha. Imorgon är det sista dagen innan vi åker hem på lördag. Vilket jag absolut inte är sugen på. Jag är absolut inte den som längtar efter att åka hem i slutet av en resa. Nog för att jag saknar mamma, pappa och Rasmus men jag skulle lätt kunna stanna flera veckor till. Jag önskar att man kunde stanna tiden, eller åtminstone kunna bevara den här veckan på något sätt. Jag tycker alltid att det blir så overkligt i samma sekund som man kommer hem, som om man knappt varit borta.
 
I vilket fall, nu somnar jag med datan i knät snart. Sov gott.
 
Puss och kram
Allmänt, Resa | |
Upp